tiistai 17. toukokuuta 2016

Tölkkiperhoset

Kevättää jo! Ensimmäiset perhoset on jo bongattu.Tosin tällä kertaa tölkeistä askarreltuja perhosia..Pantilliset limsatölkit kannattaa edelleen palauttaa kauppoihin,mutta joskus kotoa (tai ainakin meiltä) löytyy ruotsalaisia pantittomia tölkkejä,jotka eivät Suomen palautusjärjestelmään kelpaa..Ovat siis kelpo askartelumateriaaleja kerhoihin.Tosin materiaalin vähyyden vuoksi näitä askarreltiin vain yhdessä kerhossa.Lisäksi olen hamstrannut vanhoja kynsilakkoja askartelukäyttöön.Ovat käteviä moneen asiaan ja mikä parasta,ne ovat säänkestäviä.Perhosia voi siis viedä ulos ja kiinnittää vaikka nastalla ulkoseiniin.


Itse erehdyin käyttämään "krakelointi" kynsilakkaa,mikä ei nyt ollut ihan parasta tähän hommaan,halkeilunsa vuoksi.Ajaa asiansa kuitenkin.



Vanhoista tölkeistä leikataan kyljet irti ja suoristetaan.Vapaalla kädellä tai sabluunan avulla piirretään tölkinpalaseen perhonen ja leikataan irti.Tee keskelle taitos.Varo teräviä reunoja.

Koristele kynsilakalla.

Lasten perhosia.



maanantai 9. toukokuuta 2016

Äitienpäivä

Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut kaikille äideille! Eilen vietettiin äitien juhlapäivää kauniissa säässä. Aurinko paistoi eikä hyttysetkään ole vielä saapuneet meitä kiusaamaan.Ja myös ensimmäinen pääskynen on nyt bongattu.Kesä on julistettu alkaneeksi.

Viimeiset pari viikkoa ollaankin lasten kanssa kerhoissa puuhasteltu äitienpäivälahjaa.Toimistolla on pyörinyt monta kassillista,tarkoitukseen sopivia pieniä pahvilaatikoita.Lapset koristelivat laatikot mieleiseksi ja sisälle laitettiin itse tehtyä kylpysuolaa.

Kylpysuolan ohje:

1kg karkeaa merisuolaa
1 prk ruokasoodaa
1 rkl piparminttuöljyä

*muutama tippa elintarvikeväriä*












Mukavaa viikonjatkoa!