Tietoja Tuunaustuvasta


Tuunaustupa on osa 1.1.2010 alkanutta kestävän kehityksen KEKE-hanketta. Hankkeen tavoitteena oli tiedottaa kestävästä kehityksestä, kannustaa kestävän kehityksen toimintaan ja mahdollistaa sekä kehittää toimintaa Kauhavan alueella. Hanketta toteutettiin TE-keskuksen myöntämällä Leader-rahoituksella Härmänmaan ja Järviseudun kehittämisyhdistys Aisapari ry:n toiminta-alueella.

Tuunaustupa on hankkeen kehittämä toimintamalli, joka pyrkii edistämään kestävää kehitystä lasten ja nuorten kädentaitojen harrastuksissa. Tuunaustupasivustolla jaetaan ideoita ja vinkkejä kierrätysmateriaalien hyödyntämisestä ja tavaroiden uusiokäytöstä arkisissa askareissa. Tuvassa puuhastelun on tarkoitus innostaa niin isot kuin pienetkin ihmiset huomaamaan tavaroiden, esineiden ja materiaalien tuunaus- ja kierrätysmahdollisuudet. Aina ei vanhaa tai rikkimennyttä tavaraa kannata heittää pois, vaan sille voi tuunaamalla antaa uuden ilmeen ja ehkä uuden käyttötarkoituksenkin. Tuunaustuvassa opitaan, miten jokainen voi pienillä arkisilla valinnoillaan vaikuttaa ympäristömme hyvinvointiin.

Konkreettisesti Tuunaustuvissa on mahdollista vierailla erilaisissa yleisötapahtumissa ympäri Kauhavaa, mm. Kauhvan Puukko- ja Käsityöfestivaalit kesäkuussa, Kortesjärven Suvipäivät kesäkuussa, Härmäläiset Häjyylyt heinäkuussa, Lasten Taideleirit Kortesjärvellä ja Kauhavalla sekä monet muut tapahtumat vuoden aikana.

Nähdään Tuunaustuvissa!