maanantai 19. lokakuuta 2015

Syyslomaviikon kuulumiset

Viime viikko vierähti vauhdilla syyslomatapahtumien parissa. Maanantaina Ruotsalassa vietettiin Puuhapäivää askartelun ja leivonnan merkeissä.Lapset huovuttivat erillaisia kuvioita huovutusvillasta,ja halukkaille oli myös tarjolla rannenauhojen punomista. Sillä välin puolet porukasta siirtyi keittiön puolelle kanssani leipomaan pikkupitsoja. Pitsapohjana käytettiin voitaikinaa.Tässäpä siis hyvä vierasvaravinkki,jos joululta sattuu jäämään ylimääräistä torttu/voi/lehtitaikinaa: Voitaikinalevy halkaistaan kahtia ja saadaan kaksi neliön muotoista pikkupitsapohjaa,johon sivellään ketsuppia.Täytteeksi sipulilla ja grillimausteella maustettua jauhelihaa,kinkkua,tonnikalaa ja mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Lasten lempitäyte näytti olevan ananas.Pinnalle vielä runsaasti juustoa,ja sitten uuniin (15 min. ja n.220 astetta).Hyviä olivat. Ja rasvaisia.
Lapset huovuttivat erillaisia kuvioita huovutusneuloilla.
Tiistaina ja keskiviikkona askarreltiin nonstoppina heijastimia Kauhavan alueen kirjastoissa.Helmiä oli monenlaista,ja lapsilla vaikeus löytää,juuri ne kaikkein kauneimmat helmet omaan työhönsä.Osa helmistä on purettu vanhoista auton penkinsuojista ja vanhasta käsilaukusta.

Helmistä,rautalangasta ja heijastinnauhasta  syntyi heijastinsudenkorentoja,joita sitten kiinniteltiin lasten takkeihin ja reppuihin.

Heijastimen teko aloitetaan sudenkorennon takapäästä.Ohutta rautalankaa tarvitaan n.20cm pätkä.Ensimmäinen pieni helmi pujotetaan rautalankaan ja taitetaan kahtia,jolloin helmi jää ns.stoppariksi muille helmille.Seuravat helmet pujotetaan molemmista langoista langoista läpi.Sitten yksi vähä isompi puuhelmi vartaloksi sudenkorennolle,heijastinsiivet,ja sekä tietenkin pää olennolle.Viimeiseksi jälleen pieni helmi,joka pujotetaan vain toisesta langasta ,jotta langat saadaan pääteltyä kierittämällä.
Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti