torstai 24. tammikuuta 2013

Pakkaspäivien puuhat jatkuvat

Pakkasherra on oiva apu talvisiivouksessa. Pölypunkit saavat kyytiä pakkasella, kun vuodevaatteet ja muut kodin tekstiilit viedään ulos raikkaaseen talvi-ilmaan. Vanha kunnon lumipesu puhtailla hangilla raikastaa matot, pakastin on kätevä sulata talvella ja jopa polttopuiden tekeminen onnistuu paremmin puun haljetessa helposti pakkasessa. Siivous on paitsi parasta hyötyliikuntaa, samalla myös ympäristöystävällistä liikuntaa. Siivouksen jälkeen voi tehdä jäälyhtyjä pihaa ja parveketta koristamaan. Kiva idea oli myös jääpallo, jonka valmistukseen tarvitaan ilmapallo, vettä ja vähän väriainetta. Saimme Tuunaustupaan vinkin jääpalloista ja niitä päätettiin heti kokeilla. Tavalliseen ilmapalloon tipautetaan muutama tippa elintarvikeväriä, jonka jälkeen pallo täytetään vedellä. Solmu päälle ja ulos pakkaseen vähintään vuorokaudeksi. Kun ilmapallo kuoritaan pois päältä seuraavana päivänä, alta paljastuu kaunis jääpallo.


Jäälyhtyjä ja -palloja voi tehdä erivärisiä ja väriaineeksi sopii elintarvikevärin lisäksi myös mehutiiviste tai esim. punajuuriliemi. Laita värjätyt lyhdyt ja pallot sellaiseen paikkaan, etteivät ne sulaessaan värjää esim. puisia portaita. 


Talvi on nyt kauneimmillaan ja maisemat otolliset valokuvaukseen. Juuri nyt otetaan parhaimmat talviset maisemakuvat, jotka voi ensi vuonna tulostaa vaikka joulukorteiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti