tiistai 15. tammikuuta 2013

Vanhoja ikkunanpokiaVanhoista ikkunanpokista saa kehiteltyä vaikka mitä kivaa kotiin. Pokia on monenmoisia, yhdellä tai useammalla ruudulla. Jos onnistuu löytämään hyväkuntoisen vanhan ikkunan, saa siitä nopeasti mukavan sisustuselementin kotiin pienellä vaivalla. Kuvan yksiruutuisesta ikkunasta oli lasi mennyt rikki, mutta muuten kunto oli hyvä ja kaikki helatkin tallella. Loputkin sirpaleet poistettiin, puuosat puhdistettiin ja pyyhkäistiin kevyesti hienolla hiekkapaperilla. Maalia ei tarvittu, koska haluttiin säilyttää ikkuna vanhan näköisenä.


Rikkimenneen ikkunan tilalle laitettiin peili. Uudistettua pokaa voi tuunailla oman mielen mukaan lisäämällä siihen valoja tai muita koristeita.


Allaolevassa kuusiruutuisessa ikkunassa oli yksi lasi haljennut. Se poistettiin kokonaan ja tilalle laitettiin sopivan kokoinen valokuva kehyksineen. Valokuva kiinnitettiin tyhjään ruutuun niin helposti, että sitä on helppo vaihdella eri vuodenaikojen, juhlien ja teemojen mukaan, esim. joulu, kesä, lapset, lemmikit...


Pimeänä aikana valot tuovat mukavan lisän ikkunoihin ja erilaisilla koristeilla luodaan oma tyyli ikkunaprojektiin.


Mitä muuta on vanhoista ikkunoista tehty? Ideoita voi lähettää tänne julkaistavaksi. 

Mukavaa tammikuuta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti